top of page

SUP Dunakanyar 2021 összefoglaló

A nyár, ami több élményt adott Nekünk, mint amennyit viszonozni tudtunk. Mi történt veletek és milyen volt a mi szemögünkből a SUP-ozás a Dunakanyarban?


Ha egy szóval akarnánk összefoglalni, akkor “elképesztő”. Ellenben szeretnénk megmutatni, hogy mit adott nekünk ez a nyár, és mit szeretnénk adni Nektek a jövőben.


Álljuk fel a deszkára


Idén nyáron valami többet, valami újat, valami jobbat akartunk Nektek adni, ezért újragondoltunk mindent, és frissítettük a programokat. Romantikus, naplementés túrák pároknak, nagyobb csoportoknak, baráti társaságoknak (képeket és további infókat ide kattintva találhatsz). A cél, hogy ne csak egy evezés legyen, hanem több, egy életre szóló élmény.


Felálltunk hát május végén a deszkára, hogy onnan lássuk át a Dunakanyart és megkezdtük életünk egyik legszebb nyarát. Minden SUP-ozást azzal kezdünk, hogy megmutatjuk, hogy Te hogyan tudod használni, hogyan érezheted az egyensúlyt, és mi a legegyszerűbb módja a felállásnak. Bevettük a túratervbe a szigetcsúcsot, hogy egy kis pihenéssel, akár iszogatással egybekötött fújás legyen, mielőtt folytattuk a túránkat. Az evezésbe egy kis “raftingot” is belevettünk, amiben nagy segítségünkre volt a Duna emelkedése, de erről majd később.


Az időpontok foglalását megkönnyítettük, hogy weboldalunkról, az ország bármely pontjáról, néhány kattintással le tudd foglalni a neked megfelelő túrát.



A Duna



Ahogyan azt tettük korábban, idén is csak mentőmellénnyel, és a SUP-hoz kötve engedtünk mindenkit a vízre. Máshogy nem is szerettük volna, az élmény előtt mindenképpen fontos a biztonság. Ahogyan mondja azt az angol: “safety first”.


Ekkor jött a látvány. Sokan kérdeztétek, hogy hozzá tudunk-e szokni ahhoz, amit az első néhány evezés után láthatunk, a Dunakanyarhoz, és a Visegrádi Fellegvárhoz. A válaszunk egyöntetű: nem, és soha nem is fogunk!

Mindig szerettük volna ezt másokkal megosztani, egészen új élmény a vízről látni ezt. Ezt szerettük volna mindannyiótokkal megosztani, és úgy tűnik nagyon sokatokkal sikerült is.


Összesen 62 túrát indítottunk idén, a bejegyzés megírásáig, mely során közel 400 különböző személyiséggel találkoztunk, akiket a túra végére már szinte a barátainknak mondhattunk.



Végig a természettel


Sokat segített az idei nyár nekünk.


Több hír látott napvilágot, akár a Duna szintjének emelkedése, akár a Garam folyó szennyezéséről, melyek vagy egyszerűen hamisnak, vagy számunkra még kedvezőbbnek bizonyultak.


A túrák útvonalához izgalmas, fák közötti szakaszokat vehettünk be a szigetcsúcs után, melyek egészen hasonlítottak a raftinghoz, és sok élményt adott a szlalomozás a törzsek között, és az akrobatikus hajolások az apró levelek és ágak elől.


A meleg napokon a víz hőfoka elérte akár a 22 °C fokot, míg az esősebb napokon sem ment 18 °C alá. Így a beleesők is inkább felfrissültek, mintsem szomorkodtak.



A kikötés a deszkákkal


A természet megcsodálásának egy egészen más módját oszthattuk meg Veletek.

A nyílt vízen evezés egy olyan csoda, amelyet nagyon szeretnénk szavakba önteni, de kifejezetten nehéz.


Egyszerre érzed, hogy újat élsz át, egyszerre tölt fel energiával és egyszerre pihentet. Olyat látsz közben, amelyet a hétköznapokon nem tehetsz meg, és onnan szemléled a világot, ahonnan még sosem, vagy nem gyakran.


Csodálatos volt ez a nyár. Meg akartuk osztani a legtöbb emberrel, amit átélünk, és azt szerettük volna, hogy elhidd, hogy ez egyáltalán nem veszélyes, ez biztonságos, és nem mindennapi. A célunkat félig elértük. Jövőre találkozunk a Dunán ismét, még több deszkával, még hosszabb túrákkal, még több élménnyel, és még több látnivalóval. Addig is még egyszer:


KÖSZÖNJÜK!


135 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page