top of page

Rafting hétvége Bovec-ben

Amíg én itthon gyógyulok achillesz sérülésemmel, az outdoor.maffia leglelkesebb vendégei a szlovéniai Bovec-ben töltötték a pünkösdi hosszúhétvégét. A Tiptop Apartment szervezésében rafting, canyoning és zipline is szerepelt a programok között, melyet gyalogos túrákkal egészítettek ki résztvevők.


Bovec, Budapesttől 530 km-re található, közvetlenül az olasz határ mellett. Csodás hely, a hegyi sportok egyik mekkája, ahol az alpesi és a mediterrán életérzés találkozik.

Szállásunkat és a programokat az Ölschléger Beatrix és Garay Balázs által üzemeltetett Tiptop Apartment and Outdoor Activities biztosította. Bettiék több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, mindent és mindenkit ismernek a környéken, csak ajánlani tudom őket.

A csapat péntek reggel indult el és tudtommal mindenki útba ejtette Bled-et, amely gyönyörű taváról és a tó fölött magasodó várkastélyról híres. Az első napon már csak a szálláshelyek elfoglalása következett.

Másnap reggel zipline programra ment a csapat. Ez egy 5 szakaszból álló kötélpálya, melyen beülő és görgő segítségével csúsztak végig a bátor jelentkezők. A szakaszok egy völgy két oldala között kerültek kialakításra, melyek 500-700 méter hosszúak és akár 60 km/h sebességet is el lehet érni. A hegytetőre nagyon vagány terepjárókkal juttaták fel csapatot.Még aznap délután a canyoning túrát is teljesítette a csapat. A Sušec kanyontúra egy komoly hegymenettel indul, melyet a hátukon lévő felszereléssel kellett megtenni. De ezt követően mindenért kárpótlást kaptak a részvevők. Csúszdák és ugrások sorozata és persze hideg víz.

Másnap délelőtt vadvízi evezés várt a résztvevőkre a Soca folyón. Remek időjárásról számolt be a csapat. Kristálytiszta víz, remek vízállás és szuper hullámok, valamint a megállók során elmaradhatatlan ugrások is tovább növelték a remek élményt. De beszéljenek a képek...


A résztvevők beszámolója alapján elmondhatom, hogy remek hétvégén vannak túl és szerencsére az időjárás sem szólt közbe. Irigykedve írom ezt a bejegyzést a már kényelmetlenné vált fotelből, nekem egy évet várnom kell, hogy újra átélhessem a Bovec nyújtotta kalandokat.


Ha tetszik a program és szeretnél résztvenni egy ilyenen keress bátran az alábbi elérhetőségek egyikén:


+36206617974


Ha pedig "csak" egy SUP túrára jut most idő jelentkezz az weboldalon:116 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page