top of page

Alpesi sí diákolimpián jártunk…

Biztos sokan tudjátok, de a vállalkozásom vezetése mellett, 2021. szeptemberétől testnevelőként is dolgozom a Visegrádi Árily Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában. Lehetőség nyílt a nálam tanuló legszorgalmasabb gyermekek verseny történő megmérettetésére. Erről egy rövid beszámolót készített Bene Évi kolléganő :


A testnevelés órák egy részét, Polgármester Úrnak hála, idén is a sípályán tölthették iskolánk tanulói, néhányan pedig a délutáni edzést is beépítették a heti rendjükbe és nagyon szépen fejlődtek. Ezért úgy döntött iskolánk testnevelő tanára, Gyurián Zoli, hogy a legszorgalmasabbakat elviszi a Mátraszentistvánon megrendezésre kerülő országos bajnokságra.

Március 2-án tizenegy gyerekkel, az erdészet kisbuszával és a kísérő szülők autóival elindultunk Visegrádról. A versenyre összesen 250 gyermek nevezett. Mi három korcsoportban képviseltük kis településünket. Az I. korcsoportban Kálmán Panka és Szabó Nóra, illetve Kálmán Áron, Koncz Mátyás és Zeller Frigyes indult. A II. korcsoportban Eőry Ágnes, Kálmán Sára, Kováts Nikolett és Zeller Róza; a III. korcsoportban pedig Csékei Tamara és Schüszterl Dóra állt rajthoz. Tanulóink a hóágyúzott pályán, kapuk között, bátran versenyeztek. Legjobb eredményt Dóri érte el, a 10. helyezéssel. Büszkék vagyunk rá és mindenkire, mert életük első országos versenyén vettek részt, és neves egyesületek versenyzői között álltak helyt. A verseny után még ott maradtunk zárásig. Élmény volt síelni az erdei pályán, a fekete pályán, a buckák között, utazni a „négyesülős” felvonóval és egyáltalán egy kicsit visszaszökni a tavaszból egy napra a télbe.

Hálás köszönet id. Schüszterl Károlynak, hogy a csapat számára a nevezési díjat és a síbérletet finanszírozta. Köszönet illeti a Pilisi Parkerdő Zrt-t és Örökerdő Alapítványt, akik az utazást lehetővé tették, továbbá köszönjük a szülők támogató jelenlétét.


Néhány mondat a gyerektől:

„Remélem jövőre is mehetek…!”

„Nagyon szép napot töltöttünk el a Mátraszentistváni Síparkban. Szuper volt a hó és több pálya közül választhattunk. A verseny után még sokat síeltünk, és az eredményhirdetés után indultunk haza. Mind a 12-en jól éreztük magunkat! Köszönjük Zolinak a szervezést és Bene Èva néninek, hogy elkísért bennünket!”

„A versenyen a pálya tetszett a legjobban”

„Szuper izgalmas nap volt”



19 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page