top of page

A Nemzetközi Takarítási Világnap alkalmából szemétszedési akciót hirdettünk

Frissítve: 2020. dec. 16.

A Nemzetközi Takarítási Világnap alkalmából szemétszedési akciót hirdettünk a Vidrabaggel közösen 2020. szeptember 19-re.

Az Vidrabag-gel nemrég indult együttműködésünk, melynek keretében a Vidrabag termékeit használjuk SUP túráinkon, így folyamatosan teszteljük a termékeket és azok tartósságát. A Vidrabag küldetése, hogy arra ösztönözze a vízisportok szerelmeseit, hogy tudatosan figyeljenek a víz és a környezetének tisztasáságra, ezért minden termékükhöz küldenek szemeteszsákot.A szemétszedés túrát már az együttműködés eleje óta terveztük és végül szeptember 19-re, a Nemzetközi Takarítási Világnapra esett a választásunk. A részvétel feltétele csak a regisztráció volt, az outdoor.maffia ingyen biztosította a SUP deszkákat, a Vidrabag pedig a szemeteszsákokat és kesztyűket.

Mi már előzetesen felmértük a terepet, így a 7 fős kis csapat már tervezett módon indult neki az útnak Visegrádról Dunabogdány irányába. A felmérés alapján nem számítottunk túl sok szemétre, így lélekben egy „lightos” szemétszedő túrára készültünk. A part közelében eveztünk és pásztáztuk a Dunapartot. Amint megláttunk egy szemetet, kikötöttünk és elkezdtük gyűjteni a parton talált szemetet. Hamar kiderült, hogy a túránk mégsem lesz annyira lightos, mint ahogy terveztük. Már az első fél órában megtelítettünk vagy 20 zsákot.
Szerencsére erre is fel voltunk készülve: egyrészt kapott mindenki egy szemétgyűjtő alkalmatosságot – szennyeskosarat - melyet rárögzíthettünk a SUP deszkákra, de hamar kinőttük annak térfogatát, így további megtelt zsákok kerültek a deszkákra.

Nem kellett azonban sokáig cipelni és egyensúlyozni a zsákokkal, ugyanis előre kijelöltünk két „depót”, ahol lepakoltuk a zsákokat és ismét üres deszkával indultunk tovább. A depókról az önkormányzat szállíttatta el a későbbiekben a szemetet.

A vadregényes Duna parton találtunk sok üres PET palackot, fél pár cipőt és papucsot, csoki papírt, üvegeket, üres zacskókat- és energiaitalos dobozokat. A legextrémebb találatok: egy ajtó és egy Trabant motorháztető.Összegzés: 7 fő, 3 óra, 6 km táv, kb. 30 zsák szemét. Megvolt a sportélmény és teljesítettük a Vidrabag küldetést is: Ne csak az élményeket gyűjtsd!

Mindez gyönyörű időben és gyönyörű helyen, egy jókedvű kis csapattal.

Folytatása következik!154 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page